אם עד לפני כמה שנים אנשים עדיין התייחסו לשיווק באמצעות תוכן בחשדנות ולא בדיוק הבינו על מה המהומה, היום המצב התהפך ומי שלא יודע מה זה פשוט “לא נמצא בעניינים”.
אז קודם כל תזכורת קצרה: שיווק באמצעות תוכן היא שיטת שיווק שנעשית באמצעות תוכן בעל ערך לקורא (במקרה הספציפי לקוח פוטנציאלי), מה שבסופו של דבר מושך אותו לשכור את השירותים של החברה או האדם שכתב את התוכן.
חשוב להסביר ששיווק באמצעות תוכן הוא לא מקשה אחת ויש דרכים רבות לממש אותו: יש חברות שיעדיפו כתבות מקצועיות ב-ynet, יש כאלו שיעדיפו להשקיע בבלוג ולפתח את הקהילה סביבו, ויש כאלו שיעדיפו לפרסם ברשתות תוכן ייעודיות שמחברות בין אתרים שמעניקים שטחי פרסום לבין מי שרוצה שיקראו את התוכן שלו. אם שמעתם על טאבולה או אאוטבריין, על כך בעיקר מדובר.
אז עכשיו, אחרי התזכורת הקצרה, מהן המגמות החדשות שראינו בשנה – שנתיים האחרונות וכדאי להמשיך ולנצל ב-2019?
חוסכים עבודה באמצעות תוכן גולשים
אם פעם התוכן היה נכתב בעיקר על ידי אנשי מקצוע מתוך החברה או הארגון, היום הרבה מן התוכן נוצר על ידי הקהילה ומשפיענים. לדוגמה, סרטוני פתיחת מוצרים, סטוריס באינסטגרם או אפילו סיפורי הצלחה ממקור ראשון. היתרון של המפרסם כאן הוא כפול : צמצום עלויות הפקת החומרים מצד אחד והגברת האמינות מצד שני: כשאנחנו רואים מישהו עם 10,000 עוקבים שמשתמש במוצר מסוים, סביר להניח שהפרסום יהיה יותר אפקטיבי מאשר אם היינו קוראים עליו בפוסט עם כמה תמונות.
לצד שימוש פשוט במוצרים, התפתחה לאחרונה קטגוריה חדשה של מתן חסות מכיוון שהיוצרים ביו-טיוב כבר לא מרוויחים כמו פעם: מפרסם מסוים מממן הפקה של סרטון ותמורת זאת יוצר הסרטון מפנה אל השירותים שלו מתוך הסרטון עצמו. אמנם לא תמיד קיים קשר ישיר לנושא הסרטון, אבל זוהי שיטה שבהחלט מחזקת את האמון במוצר.
כמובן שהשיטה הזו לא מתאימה לכל התחומים, וישנם תחומים כמו למשל השקעות בהן עדיין עדיף לעבוד בעיקר באמצעות תוכן מקצועי ולא “עדות” של מישהו שהשקיע 10 דולר בבורסה ועשה רווח של 1000$ דולר ביומיים…
אבל גם אם משתמשים בתוכן גולשים, חשוב שתהיה איזושהי מפת דרכים שתעזור להגיע למטרה אותה רוצים להשיג. לדוגמה, בניית רשימות של אנשי מפתח שרוצים להגיע אליהם, חשיבה כיצד לעשות זאת וקביעת גבול עליון לתמריצים שאפשר לתת להם.
הדרך הנכונה להציג את המידע
לפעמיים קל מאוד להפוך תוכן משעמם ואפרורי לתוכן מעניין באמצעות שינוי הפרספקטיבה. לדוגמה, לא סתם מאמר על “איך להצליח בבורסה” שמתחיל מעובדה מוגמרת (מי שלא משקיע בבורסה מפסיד כסף) ,אלא מאמר שנותן את התשובות לשאלות החשובות באמת גם למי שמעולם לא חשב על התחום וחשש להיכנס אליו. מאמר כזה יכול למשל להתחיל בתשובה לשאלה “יש לי פחות מ50 אלף ₪, האם כדאי לי בכלל להשקיע?”.
זהו לא רק טקסט שמושך לקרוא ומציב את הקורא במרכז, אלא גם כזה שעוזר ל-SEO ועושה שימוש טבעי במילות מפתח.
דברים שכדאי לשמוע
בארץ החיפוש הקולי עדיין נמצא בחיתוליו ובעיקר משמש להקלדות קצרות אבל אין ספק שזהו הכיוון אליו התעשיה צועדת, במיוחד כאשר העוזר הדיגיטלי הפך לבן בית אצל משפחות רבות. לכן, לא מפתיע לראות כיצד חברות שונות עושות שימוש גם באמצעים קוליים כגון פודקאסטים על מנת לשמור על קשר עם הלקוחות שלהם במדיום נוסף. לא סתם הוסיפה גוגל ממש לאחרונה אפשרות לחפש פודקאסטים בתוך תוצאות החיפוש.
מחפשים משרד שיעיף לכם את העסק לשמיים? בואו לפגישת ייעוץ חינם ללא עלות או התחייבות
ביחד נחדד את המסרים שלכם כך שיבינו אותם בשניה אחת מכל הנכסים הדיגיטלים, אתר, פייסבוק, אינסטגרם, לינקדאין וכו…
רייכמן ניו דיה משרד פרסום דיגיטלי שיעיף אתכם לשמיים – צרו קשר עוד היום