עדכון פינגווין – אז מי מפחד מהפינגווין של גוגל?
עדכון פינגווין – לאלו מאיתנו שמבצעים קידום אתרים בגוגל או בעלים של אתר המקודם בגוגל, זה לא סוד שהאלוגריתם של פינגווין הוא אולי אחד האלוגריתמים היותר “רועשים” ברשת, כתבו עליו אינספור כתבות ופרשנויות, גוגל דאגו שאנו, מקדמי ובעלי האתרים, לא נשכח על קיומו של האלוגריתם החדש, ולאחרונה הוא יצא בגרסתו 2.0.
אז לאלו שעדיין לא בטוחים שהם יודעים בדיוק מי הוא אותו פינגויין 2.0 שגוגל שלפו מהכובע, בפוסט הבא נעזור לכם להבין.

עם עקרונות הולכים עד הסוף
כן, כידוע עם עקרונות חשוב ללכת ולהתמיד עד הסוף וגם לכל אורך הדרך של האלוגריתם החדש, פינגויין, על כל גרסאותיו, גוגל מציגים עוד ועוד שיפורים בתוצאות החיפוש המבוססים בסה”כ על אותם עקרונות ישנים עיקריים שאותם גוגל מחפשים באתרים שלנו ברשת:
תוכן ייחודי, רלוונטי ומתעדכן
קישורים מעמודים רלוונטיים ברשת
אופטימיזצית מבנה נכונה לאתר ליצירת קריאה ידידותית של האתר עבור מנוע החיפוש
טעינת אתר מהירה
קישורים ורייטינג האתר ברשתות חברתיות
עדכון פינגויין 2.0 – גוגל מחדדים את הנקודות החשובות
כידוע, הדבר החשוב ביותר בכל עדכון אלוגריתם מבחינת גוגל הוא: מניעת תוצאות “ספאם” ככל האפשר, כיוון שאף משתמש לא רוצה לראות תוצאות לא רלוונטיות כאשר הוא מבצע חיפוש לכן גוגל בעדכון האחרון מבצעים חידוד של מס’ נקודות חשובות באלוגריתם :

קישורים לא טבעיים – גוגל נלחמת בקישורים לא טבעיים ובמיוחד בעדכון האחרון. מה זה קישורים לא טבעיים? קישורים שנרכשו בתשלום על מנת לקדם אורגנית את האתר,כמות החלפת קישורים גבוהה,יצירת קישורים מהאתר שלכם לאתרים המוגדרים כאתרי “ספאם” ויצירת קישורים על בסיס כלים/רובוטים אוטומטיים.
דחיסת מילות מפתח לא טבעית – אמנם זאת שיטת קידום מאוד ישנה והיום כבר כמעט ולא רואים שימוש בה, אך עדיין ניתן לראות אתרים ברשת שמבצעים שימוש בשיטה הלא מוצלחת הזאת. מדובר בעמודים ברשת המבוססים על רשימה ארוכה של מילות מפתח, בדרך כלל ללא קשר תחבירי או עם קשר תחבירי אך עם חזרה בכמות לא הגיונית של מילות מפתח על פני התוכן.
דוגמא:
אז מי מפחד מהפינגויין?
האמת היא שגוגל מוסרים שהעדכון האחרון משפיע רק על 3.1% מתוצאות החיפוש בשפה האנגלית ועל אחוזים בודדים בשפות נוספות, עברית לא מצוינת כשפה שהתוצאות כבר הושפעו עליה אבל מצד שני גוגל אף פעם לא מוסרים בעניין האלוגריתם את התמונה המלאה בעניין זה ובכל מקרה חשוב להיות מוכנים.
אז מה עושים?
בקידום אורגני נכון אנחנו פועלים ע”פ קו מאוד ברור: יצירת אתר איכותי לגולשים בו, ברגע שאנחנו יוצרים את המצב הזה למעשה אנחנו כבר פועלים ע”פ ההנחיות של גוגל ומייצרים אתר בעל תוכן רלוונטי,איכותי ומתחדש, דואגים שהאתר יהיה בעל זמינות גבוהה, נכון ונוח מבחינת חווית משתמש. כמובן שאנחנו גם דואגים לאופטימיזצית מבנה תקינה וידידותית ככל האפשר עבור מנוע החיפוש אבל באופן כללי הקו המנחה הוא: צרו אתר איכותי עבור לקוחותיכם וגם מנוע החיפוש יתייחס לאתר שלכם בהתאם.
מעדיפים משרד שיווק דיגיטלי מקצועי שיטפל לכם בקידום האתר? לחצו כאן!