google analytics מה זה? – טיפים לניטור סטטיסטיקות לאתרי אינטרנט
כאשר אנו מבצעים ניטור סטטיסטיקות לאתר האינטרנט שלנו, אנו בדרך כלל רוצים להבין מתוך הנתונים של אתר האינטרנט שלנו מה איכות המבקרים שלנו, האם האתר שלנו רווחי ויוצר המרות (יצירות קשר, רכישות וכד’) וכיצד אפשר לשפר את מצב האתר שלנו עוד יותר.
אז מדוע אנו תמיד מחפשים את מס’ המבקרים שמגיע לאתר? לא שזה נתון לא חשוב, זה נתון חשוב מאוד, אבל הוא בהחלט לא המהות.הנה כמה טיפים בסיסיים שכל בעל אתר יכול ליישם כאשר מבצעים ניטור סטטיסטיקות לאתר דרך Google Analytics:
1. להכיר את המבקרים שמגיעים לאתר שלנו –
לאתר שלנו מגיעים מבקרים רבים, ואפשר לראות ניתוח כללי שלהם דרך תצוגת קהל –> סקירה כללית בממשק האנליטיקס. מעבר למס’ המבקרים/משתמשים שמגיעים לאתר, הנה עוד כמה נתונים בסיסיים שכדאי לשים אליהם לב:
דפים/פעילות באתר – מציין את מס’ הדפים באתר בהם ניווט מבקר ממוצע
משך ממוצע של פעילות באתר – מציין את הזמן הממוצע ששהה מבקר ממוצע באתר
שיעור יציאה מדף הכניסה – שימו לב, אחוז זה עולה כאשר מבקרים נוטים לא לנווט באתר כלל או לצאת מיד לאחר הגעה לעמודי האתר, זה מהווה את אחוז היציאה הממוצע מכל עמודי האתר ויש לשאוף לאחוז נמוך נמוך ככל האפשר במקרה הזה, אלא אם כן יש לכם אתר שמיועד לא לניווט בדרך כלל כמו רדיו אינטרנטי, סרטונים או תוכניות לצפיה ישירה ועוד.
אלו שלושת המדדים הבסיסיים שיעזרו לכם להבין על האיכות הכללית של המבקרים באתר שלכם, האם חווית המשתמש הכללית טובה והאם האתר רלוונטי עבורם, אך יש לזכור שאלו מדדים כלליים ומתייחסים לכל האתר והדפים בו. מדד חשוב נוסף שכבר אפשר לשים לב אליו הוא גולשים חדשים לעומת גולשים חוזרים, ומה נרצה שיהיה גבוה יותר? ובכן, זה תלוי בסוג האתר. למשל אתר חדשות אשר מציע למבקרים בו להירשם לניוזלטר ומציע חדשות ועדכונים על בסיס קבוע – באתר כזה נצפה לאחוז גבוה של גולשים חוזרים, לעומת אתר תדמית פשוט שמכוון את הפרסום שלו לגולשים חדשים ברשת.
מדדים מעניינים נוספים שכדאי לבדוק:
מידע הגיאוגרפי שנמצאים תחת קהל –> מידע גיאוגרפי –> מיקום או שפה, זה יכול לעזור לנו להבין האם הגולשים באתר שלנו רלוונטיים והאם אנו ממקדים את האתר שלנו בצורה מספיק טובה בתהליך הפרסום והשיווק.
תחת קהל –> טכנולוגיה –> דפדפן ומערכת הפעלה נוכל לבדוק לפלח את הקהל שלנו לפי מגוון מדדים כגון: סוג הדפדפן / מערכת הפעלה / רזולוציה / גרסת פלאש ועוד. בעזרת מדד זה קל לראות דרך נתוני התנהגות הגולשים ירידה באיכות במידה והאתר שלנו אינו תומך למשל בדפדפן מסוים, רזולוציה מסוימת וכד’.
תחת קהל –> נייד –> סקירה כללית או מכשירים, נוכל לראות פילוח מבקרים לפי המכשיר איתו הם נכנסו ולזהות הבדלים למשל בין מבקרים שהגיעו ממכשירים ניידים למחשבים נייחים וכד’. דרך התנהגות –> תוכן אתר, נוכל לבדוק מהם העמודים הנצפים ביותר באתר שלנו, מהם העמודים מהם יוצאים הכי הרבה באתר ועוד.
2. ניתוח התנועה לאתר –
אחרי שהכרנו את הקהל שמגיע לאתר שלנו ואת האיכות שלו, חשוב לזכור שאיכות הקהל נמדדת גם מהמקורות מהם הוא מגיע ובחלק ה “רכישה” בגוגל אנליטיקס נוכל לנתח את הנושא הזה.
בחלק של רכישה –> סקירה כללית, נוכל לקבל מבט ראשוני על פילוח המקורות שמובילים לאתר שלנו. המקורות מתחקים בצורה הבאה:
תנועה ישירה לאתר – Direct – דרך הקלדה של הכתובת, מועדפים וכד’.
אתרים מפנים – Referral – קישורים מאתרים חיצוניים ברשת, באנרים וכד’.
חברתי – Social – הפניות מרשתות חברתיות.
חיפוש אורגני – Organic Search – כניסות מתוך חיפוש אורגני.
חיפוש ממומן – Paid Search – כניסות מתוך מודעות ממומנות.
את הכניסות אפשר בקלות להשוות להתנהגות באתר כמו שיעור יציאה, מס’ דפים בהם ביקר גולש בממוצע ועוד.
את התנועה אפשר להמשיך ולנתח לעומק, הנה כמה דוגמאות כיצד לעשות זאת: דרך רכישה –> כל התנועה, נוכל לראות את מגוון המקורות שהובילו תנועה לאתר. דרך רכישה –> AdWords, נוכל לנתח את התנועה שמגיעה דרך הפרסום הממומן. דרך רכישה –> אופטימיזציה של מנוע חיפוש, נוכל לראות נתונים לגבי תנועה מהחיפוש האורגני.
המרות – בחלק של “המרות” נוכל בקלות להגדיר יעדים ולנתח אותם כגון:
יצירת קשר
רכישה
ניווט ב X עמודי ומעלה
ניווט במשך X זמן באתר
אם הגעתם עד כאן אפשר לומר שקיבלתם את הכלים החשובים ביותר להתחיל לנתח את אתרכם בצורה נכונה, אנו מקווים שהמאמר הזה עזר לכם אפילו במעט.
google analytics מה זה? עכשיו אתם כבר יודעים קצת יותר בנושא