שנת 2020 כבר מתקרבת לסיומה ואם יש משהו שלמדנו כבעלי עסקים הוא שאנחנו רוצים ליצור לעצמנו נוכחות דיגיטלית. עומדים לפנינו כלים רבים ומגוונים שיכולים לעבוד עבורנו ולהביא אלינו לקוחות בכל יום בשבוע ולאורך כל שעות היממה. אחד הכלים היעילים לבעלי מוצרים, חנויות ואפילו אמנים הוא הקמת אתר חנות.
אתר חנות מציג את כל התכולה שלנו בצורה שנעדיף שהלקוחות יראו אותה והופך את תהליך המכירה לפשוט, מהיר ונוח לכל הצדדים. מעבר לכך שחנות אינטרנטית מקלה על הלקוחות לראות את כל המוצרים שלנו בצורה מסודרת, כבעלי עסקים אנחנו יכולים להתנהל ביעילות רבה גם מבחינת המכירות וגם מבחינת ניהול המלאי. את כל זה אנחנו יכולים לעשות בהשקעה סבירה.
הקמת אתר חנות במחיר שפוי – משימה אפשרית
הקמת אתר אינטרנט באופן כללי וחנות בפרט היא אחת המשימות החשובות של העסק. נוכחות ברשת החברתית או אפילו ביוטיוב שמביא לחשיפה רבה, לא יכולים להחליף מנגנון מכירות אוטומטי שיכול למכור לכל לקוח בכל מקום (בארץ וגם בעולם למעוניינים בכך). אתר חנות היא השקעה שיכולה להשתלם תוך זמן קצר כאשר ניתן לקדם את האתר ברשת בשלב הבא ולהגיע לקהל גדול.
עלות הקמת החנות יכולה לנוע מאלפי שקלים ועד עשרות אלפים. רוב העסקים לא זקוקים לפיתוח מורכב אלא זקוקים לעבודת UI/UX נכונה, תכנון מדויק ואתר שפשוט יעבוד בשבילם. ניתן לעשות זאת במחירים שפויים בלי להיכנס להתחייבויות גדולות. כיוון שכל אתר נבנה בצורה שמתאימה בדיוק לעסק, יש לקבל הצעת מחיר אישית ולא להסתמך רק על מספרים שנזרקים באוויר.
הסיבה לכך שכל אתר חנות נבנה באופן אישי היא שכל צורך הוא שונה. כל עסק מחזיק במוצרים משלו, המלאי יכול להיות מצומצם או גדול והתחלופה של הקולקציה או המוצרים גם היא יכולה להיות מהירה או איטית. במפגש הראשון עם מתכנן האתר הוא ישאל שאלות וירצה להכיר את העסק מקרוב כדי לדעת כיצד לתכנן את החנות בצורה שתמשוך את הקהל הנכון ותוביל למכירות רבות.
תהליך בניית אתר חנות משלב עבודה של מספר אנשי צוות. אנשי UX ינתחו את הפעולות שיבצעו הגולשים באתר ויחליטו היכן להציב את האלמנטים השונים. אנשי גרפיקה יתאימו את האתר לעסק כך שיזהו אותו בכל פעם שיפגשו בו ואנשי קידום יהיו אחראיים לכך שאפשר יהיה להוביל את האתר למקומות גבוהים במנועי החיפוש. כולם יעבדו יחדיו וכשעומד לרשותנו צוות מנוסה שיודע את העבודה ומתקשר היטב, אנחנו כבעלי עסקים יכולים ליהנות ממחיר שפוי ותוצאה מעולה.
5 טיפים שחובה לקרוא לפני הקמת חנות אינטרנטית
טיפ ראשון – הקימו חנות
יש לכם עסק אשר מוכר מוצרים או את היצירות שלכם ועוד אין לכם אתר? זה הזמן להקים אתר חנות. האתר הוא הדרך הפשוטה ביותר להציג את התכולה שלכם. תוכלו להציג אותו ללקוחות, משפחה וחברים ותוכלו לקדם אותו ברשת כך שיגיעו אליכם לקוחות מכל העולם. ההשקעה שלכם יכולה להשתלם במכירות בודדות בלבד ולכן אין כל סיבה שלא תבררו ותקבלו הצעת מחיר משתלמת.
טיפ שני – חשבו על המשתמשים שלכם
גם כאשר חשוב לכם לקבל הצעת מחיר משתלמת ואטרקטיבית, אתם לא רוצים להתפשר על חוויית המשתמש. בשנים האחרונות מדברים על כך יותר ויותר ולא במקרה. הגולשים נחשפים למידע רב כל הזמן והתחרות על תשומת הלב שלהם גדולה. האתר צריך להיות מותאם לעסק וללקוחות שלכם ואתם רוצים לדעת שישנה חשיבה על UI/UX.
טיפ שלישי – בקשו להבין את הצעת המחיר
הצעת מחיר לבניית אתר לא ניתנת סתם כך. אתם לא אמורים לשלם על הניסיון של בונה האתרים או של כל בעל מקצוע אחר אלא על התוצאה. לכן, אם אתם לא בטוחים במה אתם עומדים לקבל ולאיזו תוצאה אתם יכולים לצפות, בקשו להבין את ההצעה לעומק. בררו האם יעבדו על האתר גם מומחי חווית משתמש וגרפיקאים ובדקו שהאתר ייבנה עבור העסק שלכם ולא רק יתבסס על תבניות קודמות שמתאימות לעסקים אחרים.
טיפ רביעי – הגדירו את הלקוחות שלכם
אם אתם לא מנהלים סופר מרקט, ככל הנראה יש לכם לקוחות ספציפיים ואתם לא פונים לכולם. נסו להגדיר מראש מי הקהל שלכם, מה מעניין אותו ושתפו את בונה האתרים בכך. ככל שתכירו את הקהל שלכם טוב יותר כך יהיה לכם ולבונה האתרים קל יותר ליצור אתר שימשוך אליכם בדיוק את האנשים הנכונים.
טיפ חמישי – שימו דגש על תהליך קניה נוח
גם היום אפשר למצוא חנויות אינטרנטיות שתהליך הקניה בהן מסורבל, דורש כפתורים רבים ולא תמיד מובן. בקשו שתהליך הקניה יהיה נוח, שהלקוח יראה תמיד את סל הקניות, שאפשר יהיה לגשת לתשלום בקלות או להמשיך בקניה בלחיצת כפתור אחת בלבד. בקשו לוודא כי נעשית עבודת מיקרו קופי באתר ובעיקרון, בדקו שאנשי המקצוע ידאגו שהאתר ייבנה במחיר שפוי וייתן לכם את התמורה הטובה ביותר.