לפני יומיים פייסבוק יצאו בהכרזה לכאורה תמימה – הניראות העיצובית של עמודי הלייקים בפייסבוק הולכת לעבור מתיחת פנים מקצה לקצה, כך שייראו הרבה יותר דומים לטיימליין של פרופילים פרטיים.
השאלה הגדולה של כולנו הייתה – מה זה אומר מבחינתנו, בעלי עסקים ומותגים שיש להם עמוד לייקים ומנהלי התוכן שלהם?
בואו נהייה לרגע כנים עם עצמנו – מי זוכר איך היה נראה פרופיל הפייסבוק שלו, לפני מהפכת הטיימליין? אף אחד. בחודשים הראשונים כל הפייסבוק רעש וגעש והדיעות היו חלוקות – טיימליין טוב ליהודים (ולכל שאר העולם) או לא? מכוער או מגניב? יעיל או מסורבל? נוח או מבלבל? בתום 15 דקות התהילה של הוויכוח הזה, הרוחות נרגעו וכולנו בסופו של דבר התרגלנו לטיימליין, והיום לא נצליח להיזכר איך היה נראה הפייסבוק שלנו קודם.
אנחנו מעריכים שאותו הגלגל יסתובב גם עם השינויים בניראות של עמודי הלייקים – בחודשים הראשונים כולנו נבהה בהם בתמיהה ובבלבול, אולם מהר מאד נשכח מה היה קודם ונלמד לעבוד עם העיצוב החדש ולהשתמש בכלים שהוא נותן לנו כדי לקדם את התוכן והמותג שלנו.
מצד שני, כמו שרמזנו בפתיחת הפוסט, ההכרזה אולי נשמעת תמימה, אולם היא מחביאה בתוכה שינוי מהותי בכלים העומדים לשימושנו בעמודי לייקים. אנחנו מדברים כמובן על “עולם הלשוניות” – אותם טאבים בראש העמוד שאליהם יכולנו להעלות מסכים מעוצבים, לחבר אל אפליקציות, להעלות טפסים ליצירת קשר וכולי.
עם העיצוב החדש של העמודים, הטאבים האלה הולכים להיעלם מסרגל הניווט בראש העמוד, ולהידחס אל סרגל הניווט הצדדי בעמוד תחת הכותרת “Apps”. מהניסיון שלנו עם שינויי עיצוב בפייסבוק – כאשר הם מחביאים פיצ’ר במקום בו השמש איננה זורחת (או “Sunset” לצורך העניין), המשמעות היא שאותו פיצ’ר הולך להיעלם לחלוטין מחיינו בעוד כמה חודשים.
אז איך ממשיכים לעשות שימוש בלשוניות שכבר עיצבנו, העלנו לעמודים וחיברנו לטפסים ולאפליקציות, ופתאום קיבלו מקום הרבה פחות בולט בעמוד? הדרך היחידה היא להפנות אליהם בקישור ישיר בפוסטים, ולהתייחס אליהן כדפי נחיתה חיצוניים ב-100%.
פייסבוק בדרך כלל לא מעלימים מוצרים סתם, אלא אחרי בחינת התוצאות והטראפיק שמייצרות הלשוניות הללו. בהתחשב בעובדה שבאפליקציית פייסבוק בסלולר הלשוניות לא מופיעות בכלל בעמודים, אפשר להניח שהשימושיות והוויראליות שלהן נמוכה מאד. מהניסיון שלנו בניהול עמודים, ומבחינת הסטטיסטיקות של הלשוניות, אנחנו יכולים להסכים שמדובר במוצר שהיעילות שלו מוטלת בספק, ולכן בסופו של דבר מתייתר.
כל בוקר השמש זורחת, כל ערב השמש שוקעת וביחד איתה פייסבוק עושים “Sunset” לפיצ’ר אחר, ומוסיפים במקומו דברים חדשים. אפשר להסתכל על זה כבשורה רעה, אבל אפשר גם להתרגש מהשינוי, להפנים את המשמעויות שלו ולהתחדש עם אסטרטגיות ניהול משופרות ומתקדמות יותר.