כאשר מדובר בעסקים קטנים, שאינם מפצלים תקציבים לפרסום דיגיטלי ומסורתי, מירב התקציב בדרך כלל מופנה אל הפרסום בפייסבוק, והעסק חי מתוצאות הפרסום הזה.
אז מה עושה בעל עסק המנהל עמוד פייסבוק בזמן מלחמה, בזמן שבו כל פיד הפייסבוק שלנו מוצף כמעט אך ורק באייטמים הנוגעים למצב ופתאום פוסט פרסומי ל-SALE קיץ בחנות בגדים נראה לא קשור?אז איך מתמודדים? איך מפרסמים? מה כותבים? בשביל זה אנחנו כאן, ונפרט לכם את האג’נדה שלנו לפרסום במצבי חירום.
נקדים ונאמר שמצב מלחמה גורם מיידית לצניחה בביצועים של קמפיינים דיגיטליים, ואין באמת איך למנוע זאת. אולם כן יש דרכים להמשיך ולפרסם במדיה החברתית מבלי לגרום לאנטגוניזם כלפי המותג ומבלי לגרום לכם להיתפס כבעלי עסקים חסרי רגישות.
אחד הכללים החשובים, הוא לא לנצל את המצב הבטחוני כדי לקדם אג’נדות מכירה. זה לא הזמן לצאת במבצע 50% על כל פריטי הביגוד הירוקים בחנות, כאות הזדהות עם חיילי צה”ל. פרסומים מהסוג הזה נתפסים כציניים וגסים. מצד שני, אי אפשר להמשיך לפרסם כרגיל בלי שום התייחסות למצב. כאן אנחנו נכנסים לשדה מוקשים של התנסחות מילולית זהירה שמתייחסת למצב מחד, אולם לא מנצלת אותו מאידך.
המצב הבטחוני משפיע בצורה חריפה על עסקים בכל רחבי הארץ. באזורי אזעקות אף אחד לא יוצא מהבית והרחובות והקניונים ריקים. גם באזורים רחוקים יותר משטח האש, מצב הרוח הלאומי לא בשמיים, ותחושות של חרדה וחוסר וודאות מהעתיד תמיד גורמים לירידה משמעותית בצריכה. הצניחה הזאת היא לפעמים מכת מוות לעסקים קטנים רבים, אותם עסקים שפייסבוק הוא הקשר שלהם עם קהל הלקוחות. אנחנו חושבים שנכון להזכיר לקהל הלקוחות שלכם שאתם תלויים בהם, ושהם אחראים לדאוג לכך שהשגרה העדינה שעוד מצליחה להתקיים לא תקרוס לחלוטין. תזכירו להם שאתם נמצאים כל יום בחנות או בעסק ומחכים לקהל הלקוחות שלכם. תשתפו איתם את הרגשות שלכם לגבי המצב ותביעו הזדהות עם אירועי השעה. כאשר מתרחשים אירועים בטחוניים מרובי נפגעים, אנחנו ממליצים להדמים את העמוד ולא לפרסם תוכן כלל.
עכשיו משכיסינו את שאלת התוכן, השאלה הנשאלת היא מה עושים עם הקידום הממומן? אם בכתיבת פוסטים רגילים המקבלים חשיפה אורגנית צריך לנהוג בזהירות, צריך לנהוג בזהירות כפולה עם מודעות ממומנות. ההמלצה שלנו היא להמנע מקידום פוסטים, ולהתמקד בקמפיין לייקים לעמוד במטרה להגדיל את קהל העוקבים, שנחשב לקמפיין “נייטרלי” מבחינת ההתייחסות אליו בניוז-פיד. האפשרות השניה היא קמפיין Website Clicks, בו אפשר להמשיך לעשות שימוש כל עוד המודעות מביאות את התוצאות והקליקים אל דפי הנחיתה שלכם. מודעות Website Clicks אשר נועדו לעודד איסוף לידים הם אופציה מצויינת להחזיק בחיים עסקים בדרום הארץ. הלידים שיכולים להצטבר בתקופה הזאת יכולים להיות אוויר הנשימה של העסק עד שיירגעו העניינים, ומקום ממנו אפשר להתחיל אחר כך את תהליך השיקום והחזרה לשגרה.
בסופו של דבר, אפשר לסכם את הדברים עם ההמלצה הבאה – עשו מה שאתם מרגישים איתו בנוח. אם העסק שלכם תלוי בפרסום בפייסבוק, ואתם יודעים שאם לא תמשיכו לפרסם העסק שלכם יספוג פגיעה אנושה, המשיכו לעשות זאת בזהירות וברגישות. לעומת זאת, אם אתם חשים שצמצום הפרסום בפייסבוק לא ייפגע בעסק שלכם
פגיעה מהותית, ואם אתם מרגישים שלא בנוח עם פרסום תוכן מסחרי בשעות קשות אלו – אפשר בהחלט להניח את שגרת הפוסטים בצד למשך תקופה מסויימת – עד שיהיה כאן שקט, או שהשגרה תשוב – מה שיגיע קודם. אסור לשכוח שהפרסום בפייסבוק הוא פרסום ברשת חברתית, ומפרסם חכם חייב להיות קשור לרחשים החברתיים בפיד בו הוא רוצה להופיע. מהלך לא נכון, מילה שלא במקומה או מודעה חסרת טעם יכולה ליצור הרבה יותר נזק לעסק מאשר לא לפרסם בכלל.
היו זהירים, היו בטוחים, ואל תחפפו את 10 הדקות במקלטים!